NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Brussels

  Recent Locations

   Warme Winteravond in Mechelen: De natuur in met Pim in Mechelen


   • Warme Winteravond in Mechelen: De natuur in met Pim Photo #1
   1 of 1
   October 7, 2020

   Wednesday   7:30 PM

   88 Goswin de Stassartstraat
   Mechelen, Antwerpen

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Warme Winteravond in Mechelen: De natuur in met Pim

   Deze Warme Winteravond biedt je een kijkje in het werk en leven van bekroonde natuurdocumentairemaker en Mechelaar Pim Niesten.

   Van jongsaf gefascineerd en geobsedeerd door beestjes en de natuur studeerde Pim af als Master in de Biologie aan de KU Leuven. Na het behalen van een bijkomende Master in de Mariene Biologie aan de Centre d’Océanologie van Marseille (FR) besloot Pim zijn ultieme droom na te streven en te gaan voor een carrière als wildlife filmmaker. Hij studeerde Audiovisuele Kunst (optie TV, film en video) aan de filmschool Narafi te Brussel waarna hij zijn weg zocht in de internationale wereld van de natuurfilm.

   Nu is Pim al meer dan 14 jaar werkzaam als freelance cameraman/regisseur en werkt hij mee aan natuurdocumentaires voor internationale producties voor ondermeer de BBC, National Geographic, Animal Planet en NDR Naturfilm. Deze projecten nemen hem mee naar alle uithoeken van de wereld waar hij de natuur en dieren filmt in vaak afgelegen en onherbergzame gebieden. Hij slaagde er ondermeer als allereerste in om zogeheten ‘jungleleeuwen’ te filmen. Leeuwen in de jungle en wolven op de hoogvlaktes van Ethiopië, Kiwi’s en Zeeleeuwen op verlaten stranden in Nieuw Zeeland, vechtende ratelslangen in de woestijn van de VS, reuzenkrabben op Christmas Island… Niets is evident bij het filmen van deze dieren in zulke gebieden, maar als geboren avonturier deinst Pim niet terug voor een uitdaging meer of minder.

   Momenteel werkt Pim als Director of Photography aan een grote natuurreeks voor Canvas in eigen land, getiteld ‘Onze Natuur’. Deze 6-delige reeks zal de natuurpracht en dierenverhalen van België tonen als nooit tevoren.

   Pim vat af en toe ook post voor de camera als bioloog-presentator, ondermeer in het Ketnet programma ‘Klein Gespuis’, voor Canvas in ‘Expeditie Mozambique’ en ook nu is hij het gezicht van ‘Onze Natuur’.

   Categories: Concerts & Tour Dates | Holiday

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Warme Winteravond in Mechelen: De natuur in met Pim. Book your stay now!